PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Amikor csak kapkodjuk a fejünket - 7 vicces és sokszor megdöbbentő tapasztalat, amivel egy újdonsült gazdi találkozik

Az egyik pillanatban még csak barátkozunk egy új négylábú családtag gondolatával, a másikban pedig elbűvölő tekintetével már át is vette az uralmat a szívünk felett. Nem csoda, az apró, nedves orroknak és az olykor még botladozó lépteknek nem könnyű ellenállni. Egy kölyökkutyával persze nem csak játék és mese az élet.

 

Amikor csak kapkodjuk a fejünket - 7 vicces és sokszor megdöbbentő tapasztalat, amivel egy újdonsült gazdi találkozik

 

Bármit meg lehet rágcsálni, de tényleg BÁRMIT!

Ha rágcsálásról van szó, egy kölyökkutya nem ismer határokat. Naivan elrejthetjük előle a cipőket, de akkor is ott marad a szőnyeg bojtja, egy elöl hagyott táska, vagy a kanapé sarka. Nincs olyan szeglete a lakásnak, amire ne vetné rá magát egy éppen fogváltással küzdő négylábú apróság. Apropó, fogak!

 

Egy kés éles, de az apró fogacskák nyomába sem ér!

Nem érdemes bedőlni az aranyos, apró fogacskák bájának. Némely kutyafajták esetében a tejfogak élesebbek, mint gondolnánk! Ezek a parányi, szinte jelentéktelennek tűnő fogak olyan fájdalmas sérüléseket tudnak okozni játék közben is, amiket a gazdi sokáig emlegethet!

 

Kutyapiszok zacskóból soha sem elég!

Ugyanis egy kölyökkutya „termel”, ráadásul nem keveset, még ha ezt apró teste nem is indokolja. Ami pedig az ürítést illeti: a kezdeti időszakban nem árt letakarni a bútorokat, amikre mancsosunk fel tud ugrani, hogy elkerüljük az esetleges kellemetlenségeket.

 

Nem hallgat ránk puszta szívességből!

Még azok is hajlamosak elfelejteni ezt, akiknek már több négylábúhoz volt szerencséjük életük során, vagy jelenleg is megosztják otthonukat egy felnőtt bundással. Egy kölyökkutya bizony általában nem hajlandó puszta szívességből és hálából betartani azt, amit kérünk tőle. Sem elsőre, sem ötödjére, de gyakran még századjára sem hallgat ránk. A sikertelen próbálkozások ellenére igyekezzünk még ezredjére is kitartani elvárásunk mellett!

 

Egy kölyökkutya nem úgy viselkedik, ahogy felnőtt kedvencünk!

 

Egy kölyökkutya nem úgy viselkedik, ahogy felnőtt kedvencünk!

Az előző ponthoz szorosan kapcsolódva: rengeteg vicces, és gyakran talán kissé bosszantó szituációban találhatjuk magunkat, amikor felnőtt kedvencünk mellé egy új apróság kerül. Felnőtt négylábúnk már ismer minket, ismeri a rutinunkat és az általunk felállított szabályokat, így számunkra is kiszámítható, hogy egy-egy szituációban hogyan viselkedik és reagál majd. Egy kölyökkutya esetében teljesen más a helyzet! Míg felnőtt kedvencünkkel egykor nyugodtan ellátogathattunk családtagjaink vagy barátaink otthonába, az új apróság a feje tetejére állíthat minden bútort és dísztárgyat anélkül, hogy egyáltalán lehetőségünk lenne megállítani!

Ugyanez igaz azokra a szituációkra, amikor mi várunk vendégeket. Ismerőseink minden bizonnyal odáig lesznek újdonsült családtagunkért, de az apró fogak okozta lyukakért a pulóverük ujján vagy cipőjükön már kevésbé.

 

Igazi személyiségek, annak minden szépségével és bosszantó tulajdonságával!

Izgalmas utazásra indulunk, ha egy kölyökkutya nevelésébe vágjuk a fejszénket. Igazi drámai színészek, akik képesek megtölteni szívünket végtelen szeretettel, majd a másikban egy jó adag bosszankodással. Szinte láthatjuk szemükben a sértődöttséget, ha megdorgáljuk őket valamiért, majd a rajongást, ha elszáll a gond.

 

Több fér belé, mint gondolnánk!

Egy kölyökkutya eszik. Ráadásul jó sokat – természetesen fajtájától és testfelépítésétől függően, naponta akár 4-5 alkalommal is! Meglepődve konstatálhatjuk, milyen hamar falja fel a finomságokat etetőtáljából, szinte levegővétel nélkül. Többek között éppen ezért is olyan fontos, hogy minden etetés alkalmával igényeire szabott, fejlődéséhez és növekedéséhez elengedhetetlen egészséges összetevőket tartalmazó kölyök kutyatáp kerüljön etetőtáljába!

 

 
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista