PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Kutya-gyerek kapcsolat: Így készítsd fel a kutyádat, ha gyerek érkezik a házhoz

Egy fontos témával zárjuk ezt az évet. Amikor egy család gyerekvállalás előtt áll, viszont egy nágylábú kedvenc is van otthon, akkor egy pár fontos dologra érdemes odafigyelni.  A kutya-gyerek kapcsolata rajtunk is múlik, avagy így készítsük fel kutyánkat, ha gyerek érkezik a családba.

 

Legelőször fontos megjegyezni, hogy saját tudásunkkal legyük tisztában, mert ha úgy érezzük, hogy nem vagyunk képesek kutyánkat erre felkészíteni, vagy esetleg már a gyermek megérkezése után vagyunk, és felmerül bennünk, hogyan kell ezt jól csinálni, érdemes szakértőhöz fordulni. Összeszedtünk néhány sarkalatos pontot, ami segítségül szolgálhat, ha gyermek érkezik a kedvencünk mellé a családba.

 

Kutya-gyerek kapcsolat

 

Egy újszülött teljesen megváltoztatja egy család életét. De nemcsak az emberek életében van ilyen esetben változás, hanem négylábú kedvencünkében is.  Azonban, ha az ember és a kutya néhány játékszabályt megtanul, vagy a gazdi megtanítja egyaránt a kutyusnak és a gyereknek is ezeket, akkor jóbarátok lehetnek.

 

Alapszabályok

Minden négylábúnak fontos megtanítanunk az alapszabályokat, avagy ezt már a gyermek születése előtt, és ettől függetlenül  érdemes megtanítani bundás barátunknak, hiszen a visszahívás, a türelemre intés alapillérei a felelős kutyatartásnak, mivel ezen múlhat a kutya és mások biztonsága is.  Egy kutya és gazdája között bizalmi kapcsolat van, ez azt jelenti, hogy a négylábú rábízza magát az emberre.

 

Az idő

Amiből mindig kevés van. Viszont a gazdira hárul a legnagyobb felelősség, ugyanis eddig a kutyussal töltött szabadidőt, a kötelező időn kívül, most már a gyerekkel töltjük, sőt kezdetben az újszülött körül forog az életünk.  Fontos azonban privát időt töltenünk kutyusunkkal, még akkor is,  ha kevés időnk van, mert nem szabad, hogy úgy érezze kiskedvencünk, hogy őt elhanyagoljuk, hiszen itt ez az új kisbaba,  pici, sír, idegen illata is van, és mindig vele foglalkozik a gazdi.

 

kutya-gyerek kapcsolat: Az idő
 

Helyiségek

Minden gazdi tudja, hogy a lakásban tartott kutyák a házat, lakóhelyüket, ahogy a kertben élő kutyák a saját területüket védik, hiszen az az otthonuk.  Ezért nagyon fontos kijelölni nekik jó előre, hogy egyes helyiségek már nem tartoznak a birodalmukhoz. A már előkészített gyerekszobába a kutyusnak csak a gazdival szabad bemennie, ezt fontos tudatosítani a kutyusban. Megoldás lehet, ha még nincs a kutyusnak saját fekhelye, akkor egy új kutyaágyat érdemes beszereznünk, és annak helyét is kijelölni.  De pont így igaz ez fordítva is, a kutyusnak is szüksége van privát időre, amikor gyerek nem piszkálja.

 

kutya-gyerek kapcsolat: Helyiségek

 

Hangok, zajok

A kutyus számára nem csak a helyiségek megosztása jelent újdonságot, hanem stresszt jelenthetnek a szokatlan zajok és szagok is.  Ezért  vannak olyan gazdik, akik úgy szoktatják az új helyzethez a kutyust, hogy jó előre a lakás egyes részein elhelyezik a baba holmiját, sőt egyesek szerint segít, ha a baba hangját imitálva, egy cd segítségével baba zajokhoz szoktatjuk a kutyust.

 

Higiénia

A kutyus egészségének megőrzése érdekében fontos betartani az aktuális oltások időpontját, és a féregírtásokat. De ez hatványozottan igaz arra az időszakra, amikor kisbaba érkezik a családba.

 

Első találkozás

A kisbaba hazaérkezése előtt, érdemes egy babaruhát hazahozni,  hogy megszagolja a kutyus. Az első találkozás nagyon fontos, nem szabad kizavarni, hogy ismeretlen legyen a kutya számára az új jövevény, viszont mindenképpen szükséges jelen lennünk, amikor közel engedjük négylábú barátunkat a babához. Arra is érdemes figyelni, hogy eleinte a kisbaba ne legyen a figyelem középpontjában. Így a kutya nem tekinti őt túlságosan betolakodónak. Az emberek nyugodt viselkedése, a kutyát is megnyugtatja az új helyzetben.

Ha pedig a baba elalszik, a kutyusra ismét jusson idő. Figyeljünk oda, a fokozatosságra, és arra, hogy mutassuk meg bundás barátunknak, hogy ezután sem hanyagoljuk el őt, attól függetlenül, hogy kisbaba érkezett a családba.
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista