PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Igazi naplopó vagy buzgó örökmozgó? – Íme 5 extra lusta, és 5 nagyon aktív kutyafajta

Egy vérbeli kutyás tudja, hogy minden eb igazi egyéniség! Az azonban, hogy kedvencünk inkább az ágyában ejtőzik hangosakat horkantva, vagy egy laza maratonnal indítja a reggelt a kertben, fajtaspecifikus tulajdonság is. Íme, 5-5 példa az extrán lusta, és nagyon aktív, nagy mozgásigényű négylábúra!

 

Igazi naplopó vagy buzgó örökmozgó? – Íme 5 extra lusta, és 5 nagyon aktív kutyafajta

 

Lusta kutyafajták: Cavalier King Charles Spániel

Bár a Cavalier King Charles spánielek származásukból adódóan vadászkutyák, olyannyira képesek alkalmazkodni, és magukba szívni gazdájuk életvitelét, hogy ha arról van szó, a legnagyobb partnerek a henyélésben. Vadászkutya mivoltuk pedig leginkább a séták alkalmával kerül előtérbe, amikor is megpillantanak egy kergetnivaló mókust.

 

Lusta kutyafajták: Francia Bulldog

Napjaink egyik legnépszerűbb kutyafajtája, aki turcsi orrával hamar elrabolja az ember szívét. Testfelépítése miatt (rövid lábak, tömzsi test, turcsi orr) nem igen alkalmas nagy mértékű mozgásra, de azt nem is feltétlenül igényli. Szívesebben ejtőzik inkább a kényelmes kanapén gazdijával.

 

Lusta kutyafajták: Csau csau

Fajtájából adódóan kiválóan alkalmas őrző-védő feladatok ellátására, de a család nyugodt, lomha kedvencének is. Biztosak lehetünk benne, hogy a kertben szundikálás számára tökéletes délutáni program.

 

Lusta kutyafajták: Basset Hound

Ha nem tör ki belőle az igazi vadász, boldogan szunyókálja át a napot! Jó választás olyan gazdik számára, akik nem rajonganak különösebben a kutyával való kiadós testmozgásért.

 

Lusta kutyafajták: Agár

Első ránézésre talán a lista legnagyobb meglepetést okozó szereplője, hiszen jól tudjuk, milyen elképesztő gyorsasággal tudnak nekiiramodni, ha szükséges. A lustálkodásra való hajlam éppen ebből adódik, hiszen fel kell tölteniük az energiaraktárakat. Általában alvásigényük is nagyobb, mint más fajtáké.

 

Aktív kutyafajták: Vizsla

Weimari, magyar, rövidszőrű német... Bármelyik vizsláról is beszéljünk, igazi örökmozgó vadászkutyák, így olyan gazdira van szükségük, aki biztosítani tudja számukra a fizikai és mentális fárasztást.

 

Aktív kutyafajták: Ausztrál juhászkutya

Nagy munkabírással rendelkező, gyönyörű energiabomba. A fizikai képességeit kimagasló intelligenciával egészíti ki. Szüksége van a mindennapi alapos testmozgásra és mentális aktivitásra!

 

Aktív kutyafajták: Szibériai husky

Leginkább szánhúzó tehetségükről ismertek, igazán magával ragadó szépségek. Bár külsejük és fajtájuk alapján is a hideg hónapokra asszociálunk, ha rájuk pillantunk, ne gondoljuk, hogy az év többi részében nincs szükségük a kiadós mozgásra. Nagyon is!

 

Aktív kutyafajták: Border Collie

Ha szeretnénk kedvencünket minél több izgalmas trükkre megtanítani, és minél több aktív időt töltenénk vele, jó választás számunkra a fajta. Gyorsan és könnyedén tanul, rendkívül intelligens. 

 

Aktív kutyafajták: Német juhászkutya

Különféle versenyek állandó résztvevője, őrző-védő feladatok ellátója, nagy teherbírású fajta. Pozitívumai mellett szüksége van a mozgásra, sőt, a kihívásokra is, amikkel aztán fáradhatatlanul néz szembe gazdája legnagyobb örömére.

 

 
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista