PLATINUM Natural prémium száraz és nedves kutyatáp webáruház


BLOG

Kutyaiskola, a kiegyensúlyozott kutyusokért

Sok gazdi teszi fel a kérdést, hogy mikor érdemes elkezdeni a kutya trenírozását? Kinek érdemes kutyaiskolába vinni négylábú barátját? Létezik olyan, hogy túl későn? Vagy túl korán? Kérdések és válaszok, a kutyaiskola kérdésével foglalkozunk.

 

Kinek érdemes kutyaiskolába vinni kedvencét?

Rossz kutya nem létezik csak rosszul nevelt/tartott kutya. A harmonikus együttélés érdekében nagyon fontos, hogy négylábú barátunk mind fizikai, mind mentális lefárasztásáról gondoskodjunk. Sokszor felteszi a gazdi azt a kérdést, hogy milyen kutyának való a kutyaiskola? A trenírozás nem függ a kutya fajtájától, sem a méretétől, sem attól, hogy mennyire okos. Alapvetően minden kutyának és gazdinak javára válik, ha a gazdi kutyaiskolába viszi négylábú kedvencét.

 

Kutyaiskola

 

Mikor érdemes elkezdeni a kutyaiskolát?

Sokszor felmerül a kérdés, hogy  létezik-e ideális kor a kutyusoknak az iskola elkezdését illetően. A trénerek véleménye szerint fontos, hogy a kutya életének bármely időszakában képes befogadni a tanítást, de talán minél előbb viszi a gazdi a kutyaiskolába a kutyust, annál jobb.  Általában a kutya életkorának 3. hónapjában érdemes elkezdeni a kutyaiskolai képzést.  Azért, hogy minden kutya korának megfelelő körülmények között legyen képes tanulni, így az egy éves kor alatti kutyák számára kutyaóvodát hoztak létre. Itt a szocializációt, a kutyákkal és a gazdi való kommunikációt tanulja meg a kutya.

 

Kutyaóvoda

 

Miért érdemes kutyaiskolába vinni négylábú kedvencünket?

Talán a fő ok, ami kapcsán érdemes elvinni négylábú barátunkat iskolába, hogy ezáltal képesek vagyunk viszonyunkat rendezni négylábú barátunkkal. Nem a  kutya a főnök. Egy szabály nélkül élő négylábú nem túl jó társ. Érdekes az a megállapítás, hogy a legtöbb négylábú valódi habitusa az iskolában mutatkozik meg.

Ki, mit tanul?

Sok mindenre kaptunk választ az előbbiekből, de arra, hogy mit tanul a kutyus, arra sok válaszunk van. A kutyaiskola megtanítja a gazdinak, hogyan tanítsa meg a helyes viselkedést négylábú barátjának.  Ami talán még ettől is fontosabb, hogy a kutyaiskolában tulajdonképpen a gazdit tanítja meg a tréner, hogyan tanítsa meg a kutyust a legfontosabb szabályokra.
« Vissza a cikkekhez

 


Oldaltérkép
Webshop by Keresőguru

2013 PLATINUM Magyarország Kft. | Impresszum | Általános szerződési feltételek 

Telefon: +36 70 525 9885 | info@platinum-natural.hu | Árlista